موتورهای الکتریکی آنقدر همه کاره و بادوام هستند که تصور یک کارخانه مدرن بدون آنها دشوار است. موتورها در همه جا ، در تاسیسات کارخانجات ، خودرو ها و حتی منازل یافت می شوند، از فن های دمنده سیستم HVAC گرفته تا چرخ دنده های محرک در ماشین آلات و تسمه های نقاله که اجزاء را در سراسر خط تولید حرکت می دهند. طبق اطلاعات مجله Reliable Plant، موتورهای الکتریکی 60 درصد از مصرف برق صنعتی در آمریکا را تشکیل می دهند و آنها را به هدف اصلی برای سرمایه گذاری در بهره وری تبدیل می کند.
طبق گفته انجمن توسعه مس، یک موتور الکتریکی صنعتی معمولی می تواند سالانه بین هفت تا نه برابر قیمت خرید اولیه خود ، برق استفاده کند، به این معنی که دوره بازگشت سرمایه گذاری در موتورهای با راندمان بالا می تواند بسیار کوتاه باشد. CDA تخمین می زند که موتورهای با راندمان برتر یک دوره بازپرداخت معمولی بین دو تا سه سال را ارائه می دهند.

از ماشین ها تا کارخانه
فناوری پایه موتورهای الکتریکی در 150 سال گذشته اندکی تغییر کرده است. طبق گزارش موسسه فناوری کارلسروهه، اولین موتور الکتریکی در سال 1834 - 44 سال قبل از لامپ اختراع شد. و موتور القایی AC در سال 1889 با استفاده از همان مکانیزم اصلی تولید گردید.
علیرغم سادگی طراحی موتور القایی، پیشرفت های تکنولوژیکی جدید برای افزایش کارایی، طول عمر و عملکرد موتور القایی بوجود آمده است. ظهور بازار خودروهای الکتریکی روزنه هایی را برای توسعه موتورهای قدرتمندتر و کارآمدتر که می توانند خودروهایی با شارژ بیشتر و سریعتر تولید کرد بوجود آورده است . اکنون، برخی از پیشرفتهای فناوری که صنعت خودروسازی را متحول کردهاند، راه خود را به سمت کاربردهای صنعتی باز کردهاند.
موتورهای صنعتی ثابت از جهات مهمی با موتورهای الکتریکی خودرو تفاوت دارند، اما هنوز همپوشانی قابل توجهی وجود دارد. به عنوان مثال، در حالی که تقریباً تمام موتورهای خودرو از موتورهای سنکرون جریان مستقیم بدون مغناطیس دائمی هستند، این موتورها با موتورهای القایی جریان متناوب مقاومتر و ارزانتر که معمولاً در صنعت استفاده میشوند، چندین جزء مشترک دارند. بهبود در سیمپیچهای شفت و اتلاف گرما ممکن است اولین کاربرد خود را در موتورهای جریان مستقیم برای خودروهای الکتریکی داشته باشد، اما این پیشرفتها به سرعت برای استفاده در طرحهای جریان متناوب نیز سازگار خواهند شد.
